3 juli är Eat Your Beans Day/Eat Beans Day! Ursprunget är okänt men temadagen har funnits sedan åtminstone 2017.
Bön- och nektarinsallad är dagens recept. Jag utgick från Bön- och äpplesallad.
Bön- och nektarinsallad
Mängd: 4 st 100 cl skålar, ca 2500 g
Ingredienser:
1 silverlök
4 tomater (~ 390 g)
200 g cocktailtomater
125 g orangea babyplommontomater
100 g babyspenat
100 g grönkål
2 äpplen (~ 300 g)
5 nektariner (~ 665 g) (~ 560 g efteråt)
300 g fryst broccoli
100 g kokta limabönor
150 g kokta svarta bönor
200 g kokta röda kidneybönor
Dressing:
45 g olivolja
1 msk citronsaft
1/2 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen paprika
1 msk torkad persilja
1 msk salt
Instruktioner:
Skala och finhacka silverlök. Skölj och finhacka tomat. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och dela babyplommontomater. Skölj och riv spenat. Skölj och riv grönkål. Skölj, kärna ur och finhacka äpple. Skölj och finhacka nektariner. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Tillsätt broccoli. Koka i 5-6 minuter. Häll i durkslag. Skär i mindre buketter. Skölj bönor. Häll silverlök, tomat, spenat, grönkål, äpple, nektarin, broccoli och bönor i en skål. Blanda olivolja, citronsaft, svartpeppar, ingefära, paprika, persilja och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Nag paalam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar