"It’s unclear who came up with this yummy food day. However, the day is celebrated on July 7th because it was on this date in 1550 that chocolate was first brought to Europe. The first World Chocolate Day was celebrated in 2009."
Svarta bönchokladbollar är dagens recept. Jag utgick från Kidneybönchokladbollar. Hur smakar det? Som chokladbollar! Jag känner inte av bönsmak.
Med mitt recept på kokta svarta bönor blir det bönor med tuggmotstånd men till detta receptet kokar jag sönder dem.
Svarta bönchokladbollar
Mängd: 7 st 5 cm i dm stora bollar/13 st 4 cm i dm stora bollar
Ingredienser:
200 g kokta svarta bönor
1 nypa salt
4 msk kakao
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
100 g rumsvarmt Flora Plant Butter
4 msk starkt kallt kaffe
Riven kokos
Instruktioner:
Skölj bönor. Häll i mixer. Mixa så slätt det går. Blanda bönor, salt, kakao, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Cheerio!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar