torsdag 1 maj 2025

Bön- och durrasallad

Idag är det 1 maj och det innebär starten på Salad Month! 🥗 The Association for Dressings & Sauces skapade temamånaden 1992 (Days Of The Year).
Bön- och durrasallad är dagens recept. 🥗🍅🥒🫘🫛

Bön- och durrasallad

Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 1780 g

Ingredienser:
2 salladslökar (~ 40 ) 
1/2 gurka (~ 130 g)
500 g körsbärstomater
140 g gula babyplommontomater
80 g grönkål 
150 g frysta gröna ärtor 
100 g kokta svarta bönor 
100 g kokta röda kidneybönor 
100 g kokta limabönor 
400 g kokt durra 

Dressing: 
40 g fryst tinad persilja   
1 msk rapsolja 
1 tsk citronsaft 
1 nypa malen svartpeppar 
1 msk ICA Sötströ 
2 msk salt 

Instruktioner: 
Skölj salladslök. Finhacka. Skölj gurka. Finhacka. Skölj tomat. Dela. Skölj grönkål. Riv. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Skölj bönor. Tillsätt ärtor, bönor och durra. Blanda persilja, rapsolja, citronsaft, svartpeppar, sötströ och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Bàibài!

1 kommentar:

  1. Tusen tack för receptet Det ska jag göra
    Det du skriver högst upp menar du att du ska äta bara sallad i en månad
    Kommer du att lägga ut fler recept

    SvaraRadera