Idag är det 1 maj och det innebär starten på Salad Month! 🥗 The Association for Dressings & Sauces skapade temamånaden 1992 (Days Of The Year).
Bön- och durrasallad är dagens recept. 🥗🍅🥒🫘🫛
Bön- och durrasallad
Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 1780 g
Ingredienser:
2 salladslökar (~ 40 )
1/2 gurka (~ 130 g)
500 g körsbärstomater
140 g gula babyplommontomater
80 g grönkål
150 g frysta gröna ärtor
100 g kokta svarta bönor
100 g kokta röda kidneybönor
100 g kokta limabönor
400 g kokt durra
Dressing:
40 g fryst tinad persilja
1 msk rapsolja
1 tsk citronsaft
1 nypa malen svartpeppar
1 msk ICA Sötströ
2 msk salt
Instruktioner:
Skölj salladslök. Finhacka. Skölj gurka. Finhacka. Skölj tomat. Dela. Skölj grönkål. Riv. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Skölj bönor. Tillsätt ärtor, bönor och durra. Blanda persilja, rapsolja, citronsaft, svartpeppar, sötströ och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Bàibài!
Tusen tack för receptet Det ska jag göra
SvaraRaderaDet du skriver högst upp menar du att du ska äta bara sallad i en månad
Kommer du att lägga ut fler recept