tisdag 6 maj 2025

Havre- och päronbollar

6 maj är Hembakatdagen! Tidningen Hembakat skapade Hembakatdagen 2014 (Temadagar). Havre- och päronbollar  är dagens recept. Jag utgick från Havre- och äpplebollar


Havre- och päronbollar 

Mängd: 6 st 5 cm i dm bollar 

Ingredienser:
1 päron (~ 165 g) (~ 155 g efteråt)
1 nypa salt 
4 msk ICA Sötströ  
5 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
20 g glutenfritt havremjöl 
75 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block 
2 msk FUN Light Crunchy Pear
Riven kokos 

Instruktioner:
Skölj päron. Kärna ur och finhacka. Blanda päron, salt, sötströ, havregryn och havremjöl i en skål. Knåda i smör. Tillsätt saft. Forma bollar. Lägg kokos på en tallrik. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl. 

Vysu lobu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar