6 maj är Hembakatdagen! Tidningen Hembakat skapade Hembakatdagen 2014 (Temadagar). Havre- och päronbollar är dagens recept. Jag utgick från Havre- och äpplebollar.
Havre- och päronbollar
Mängd: 6 st 5 cm i dm bollar
Ingredienser:
1 päron (~ 165 g) (~ 155 g efteråt)
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ
5 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
20 g glutenfritt havremjöl
75 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
2 msk FUN Light Crunchy Pear
Riven kokos
Instruktioner:
Skölj päron. Kärna ur och finhacka. Blanda päron, salt, sötströ, havregryn och havremjöl i en skål. Knåda i smör. Tillsätt saft. Forma bollar. Lägg kokos på en tallrik. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Vysu lobu!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar