söndag 27 april 2025

Havre- och valnötsbollar

Arbetsprövningen fortsatte gå bra förra veckan. Jag gjorde vanliga sysslor och nya uppgifter. Jag lärde mig hur man gör chokladdekorationer genom att fylla formar som ser ut som minichokladtackor med chokladsmet. Jag fick göra havregrynsgröt. Efter överenskommelse ökade vi med en extra timme. Första dagen med 6 timmar sa ägaren “du har varit jätteduktig idag ju”. ☺️

Nåt nervigt var att lära mig hur man håller en tallrik i högra handen och en balanserande på armen. Jag gjorde det sju gånger den eftermiddagen. I nailed it! 🤩 Senare fick jag superfin feedback. Jag “avanceras” och hon lägger på mer och mer grejer att lära mig. Saker som jag gör nu automatiskt behöver hon inte längre säga till om. Och så sa hon massa snälla saker, som att jag är “grym”, “jätteduktig” (det sa hon 2 gånger), och att jag “utvecklas varje dag”! 😍🥳 
Sen var det påskledigt. På påskafton hälsade vi på vän och hade påskpyssel. På påskdagen firade vi födelsedagar. Mullis fick massa klappar på magen!


Det var jättetrevligt men mamma smittade mig. På annandag fick jag förkylningssymtom. Men va faaan! Tredje gången jag blev förkyld sedan 25 mars! Så jag har varit hemma hela veckan. Rethostan gjorde att jag tappade rösten helt på torsdag. 😖 Igår började jag ta Cocillana-Etyfin. Och igår fick jag ögoninflammation! Scheisse! Det var värst igår. Feber slutade igår. Lite rethosta och ögoninflammationen är det som är kvar. Snart frisk! *knacka på trä* 

Moving on. Havre- och valnötsbollar är dagens recept.


Havre- och valnötsbollar 

Mängd: 5 st 5 cm i dm stora bollar

Ingredienser:
50 g valnötter 
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ 
5 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
20 g glutenfritt havremjöl 
100 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block 
3 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
Riven kokos

Instruktioner:
Finhacka valnötter. Blanda valnötter, salt, sötströ och havregryn i en skål. Knåda i smör. Tillsätt havremjölk. Forma bollar. Lägg kokos på en tallrik. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl. 

Veloma! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar