18 december Ă€r Bake Cookies Day! đȘ Holiday calendar sĂ€ger att temadagen funnits sedan mitten pĂ„ 1980-talet. Nyponpepparkakor Ă€r dagens recept.
Jag utgick frÄn Pepparkakor. Se ocksÄ Citronpepparkakor och Apelsinpepparkakor och Fröpepparkakor.
Nyponpepparkakor
MÀngd: 65 st hjÀrtan, ca 270 g, ca 370 g deg
Ingredienser:
15 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
1 nypa salt
1 msk pepparkakskrydda
55 g nyponskalsmjöl
40 g kokossocker
20 g agavesirap
8 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1/2 tsk bakpulver
10 g rismjöl
20 g bovetemjöl
100 g potatismjöl
5 g malen psylliumhusk
1 tsk pofiber
~ 20 g potatismjöl
Instruktioner:
VÀrm en spisplatta pÄ medelvÀrme. SmÀlt smör i en kastrull. Ta bort kastrullen. TillsÀtt salt, pepparkakskrydda, nyponskalsmjöl, kokossocker, agavesirap och havremjölk. Blanda. Blanda bakpulver, rismjöl, bovetemjöl och potatismjöl i en skÄl. TillsÀtt under omrörning. Blanda psylliumhusk och pofiber i en skÄl. TillsÀtt under omrörning. Blanda med sked i 1 minut. Forma degen till boll och lÀgg i skÄl under lock. Kyl i minst 1 timme. SÀtt ugnen pÄ 200 grader. LÀgg bakplÄtspapper pÄ tre bakplÄtar. LÀgg bakplÄtspapper pÄ bordet. Strö pÄ potatismjöl. LÀgg pÄ en bit deg. LÀgg pÄ en bit bakplÄtspapper. Pressa ut degen tunt, nÄgra millimeter. Dra av biten av bakplÄtspapper. Stansa ut former. Upprepa. GrÀdda mitt i ugnen i 10-11 minuter. LÄt svalna minst 30 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara lufttÀtt.
Ciao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar