onsdag 18 december 2024

Nyponpepparkakor

18 december Ă€r Bake Cookies Day! đŸȘ Holiday calendar sĂ€ger att temadagen funnits sedan mitten pĂ„ 1980-talet. Nyponpepparkakor Ă€r dagens recept. 


Jag utgick frĂ„n PepparkakorSe ocksĂ„ Citronpepparkakor och Apelsinpepparkakor och Fröpepparkakor


Nyponpepparkakor 

MÀngd: 65 st hjÀrtan, ca 270 g, ca 370 g deg

Ingredienser: 
15 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
1 nypa salt  
55 g nyponskalsmjöl 
40 g kokossocker
20 g agavesirap 
8 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free   
1/2 tsk bakpulver 
10 g rismjöl
20 g bovetemjöl 
100 g potatismjöl
5 g malen psylliumhusk
1 tsk pofiber 
~ 20 g potatismjöl  

Instruktioner:
VĂ€rm en spisplatta pĂ„ medelvĂ€rme. SmĂ€lt smör i en kastrull. Ta bort kastrullen. TillsĂ€tt salt, pepparkakskrydda, nyponskalsmjöl, kokossocker, agavesirap och havremjölk. Blanda. Blanda bakpulver, rismjöl, bovetemjöl och potatismjöl i en skĂ„l. TillsĂ€tt under omrörning. Blanda psylliumhusk och pofiber i en skĂ„l. TillsĂ€tt under omrörning. Blanda med sked i 1 minut. Forma degen till boll och lĂ€gg i skĂ„l under lock. Kyl i minst 1 timme. SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. LĂ€gg bakplĂ„tspapper pĂ„ tre bakplĂ„tar. LĂ€gg bakplĂ„tspapper pĂ„ bordet. Strö pĂ„ potatismjöl. LĂ€gg pĂ„ en bit deg. LĂ€gg pĂ„ en bit bakplĂ„tspapper. Pressa ut degen tunt, nĂ„gra millimeter. Dra av biten av bakplĂ„tspapper. Stansa ut former. Upprepa. GrĂ€dda mitt i ugnen i 10-11 minuter. LĂ„t svalna minst 30 minuter. Servera rumstempererat.

Förvaring: Förvara lufttÀtt.

Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar