Glad Lucia!đŻ❤️ Fröpepparkakor Ă€r dagens recept. ☺️
Jag inspirerades av Birgitta Höglunds inlÀgg i Facebook-gruppen Baka glutenfritt och sockerfritt. Jag utgick frÄn Pepparkakor. Se ocksÄ Citronpepparkakor och Apelsinpepparkakor.
Fröpepparkakor
MÀngd: 43 st hjÀrtan, ca 270 g, ca 360 g deg
Ingredienser:
15 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
1 nypa salt
3 msk pepparkakskrydda
40 g kokossocker
25 g agavesirap
6 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
5 g linfrömjöl
10 g chiafrön
20 g hampafrön
20 g solrosfrön
1/2 tsk bakpulver
10 g rismjöl
20 g bovetemjöl
100 g potatismjöl
5 g psylliumhusk
1 tsk pofiber
~ 20 g potatismjöl
Instruktioner:
VÀrm en spisplatta pÄ medelvÀrme. SmÀlt smör i en kastrull. Ta bort kastrullen. TillsÀtt salt, pepparkakskrydda, kokossocker, agavesirap, havremjölk, linfrömjöl, chiafrön, hampafrön och solrosfrön. Blanda. LÄt stÄ i 5 minuter. Blanda bakpulver, rismjöl, bovetemjöl och potatismjöl i en skÄl. TillsÀtt under omrörning. Blanda psylliumhusk och pofiber i en skÄl. TillsÀtt under omrörning. Blanda med sked i 1 minut. Forma degen till boll och lÀgg i skÄl under lock. Kyl i minst 1 timme. SÀtt ugnen pÄ 200 grader. LÀgg bakplÄtspapper pÄ tre bakplÄtar. LÀgg bakplÄtspapper pÄ bordet. Strö pÄ potatismjöl. LÀgg pÄ en bit deg. LÀgg pÄ en bit bakplÄtspapper. Pressa ut degen tunt, nÄgra millimeter. Dra av biten av bakplÄtspapper. Stansa ut former. Upprepa. GrÀdda mitt i ugnen i 10-11 minuter. LÄt svalna minst 30 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara i kyl.
Leben kami!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar