7 oktober är dag 7 på Vegetarian Month, (brittiska) Vegetarian Week och International Vegetarian Week. Ärt- och pastasoppa är dagens recept. 🫶 Jag utgick från Lins- och pastasoppa och Bön- och pastasoppa.
* Med mitt recept blir ärtorna mjuka men med tuggmotstånd, men till det här receptet kokade jag de så de var ännu mjukare, så mjuka som jag vill ha de i soppa.
Ärt- och pastasoppa
Mängd: 3 st 100 cl skålar
Ingredienser:
1 gul lök
1 morot (~ 170 g)
15 g olivolja
1500 g krossade tomater
100 g Garant Eko Ekologisk Linspasta Sedanini (~ 220 g kokt)
100 g frysta gröna ärtor
100 g kokta gula ärtor *
100 g kokta kikärtor *
10 dl vatten
1 msk salt
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad mejram
1/2 tsk malen vitpeppar
Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök,, morot och olivolja i en kastrull. Fräs i 6 minuter. Tillsätt tomat Puttra i 24-25 minuter under lock och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt vattnet koka upp. Koka pasta i 8-9 minuter. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Skölj ärtor. Blanda i pasta, ärtor, salt, basilika, mejram och vitpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Hoşçakal!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar