måndag 7 oktober 2024

Ärt- och pastasoppa

7 oktober är dag 7 på Vegetarian Month, (brittiska) Vegetarian Week och International Vegetarian Week. Ärt- och pastasoppa är dagens recept. 🫶 Jag utgick från Lins- och pastasoppa och Bön- och pastasoppa

* Med mitt recept blir ärtorna mjuka men med tuggmotstånd, men till det här receptet kokade jag de så de var ännu mjukare, så mjuka som jag vill ha de i soppa.


Ärt- och pastasoppa 

Mängd: 3 st 100 cl skålar 

Ingredienser:
1 gul lök 
1 morot (~ 170 g)
15 g olivolja 
1500 g krossade tomater   
100 g Garant Eko Ekologisk Linspasta Sedanini (~ 220 g kokt)
100 g frysta gröna ärtor 
100 g kokta kikärtor * 
10 dl vatten 
1 msk salt  
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad mejram 
1/2 tsk malen vitpeppar 

Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök,, morot och olivolja i en kastrull. Fräs i 6 minuter. Tillsätt tomat Puttra i 24-25 minuter under lock och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt vattnet koka upp. Koka pasta i 8-9 minuter. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Skölj ärtor. Blanda i pasta, ärtor, salt, basilika, mejram och vitpeppar. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen. 

Hoşçakal! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar