3 juli är Eat Beans Day / Eat Your Beans Day! Enligt mina google-sökningar vet ingen när temadagen skapas och av vem. Jag kom fram till att Eat Beans Day fanns i alla fall 2012 när jag googlade.
Dagens recept är Bön- och pastasoppa. Jag utgick från Lins- och pastasoppa. Nu är det navybönor, kidneybönor och sabut moong dal och pastan är conchiglie. Jag köpte pastan på Apotea.
Bön- och pastasoppa
Mängd: 3 st 100 cl skålar
Ingredienser:
1 gul lök
1 morot (~ 150 g)
15 g olivolja
1500 g krossade tomater
100 g Pasta Natura Conchiglie Amaranto, Teff e Quinoa (~ 190 g kokt)
100 g kokta navybönor
100 g kokt sabut moong dal
100 g kokta röda kidneybönor
10 dl vatten
1 msk salt
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen vitpeppar
Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök,, morot och olivolja i en kastrull. Fräs i 6 minuter. Tillsätt tomat. Höj värmen till hög. Puttra i 24-25 minuter under lock och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt vattnet koka upp. Koka pasta i 13-14 minuter. Rör om då och då. Häll i durkslag. Skölj bönor. Blanda i pasta, bönor, salt, basilika, oregano och vitpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Hoşçakal!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar