onsdag 15 maj 2024

Bön- och paprikasallad

Tigger update! 4 maj hälsade mamma på. 


Vi såg Leah Remini: Scientology and the Aftermath och myste.


😍


Hon SVALT IHJÄL!!





Foton från 7 maj. 



Foton från onsdags.

På torsdag gick vi ut. 


Hon gick mot granngården.


Det gick bra trots att granne spelade musik. 🙀 RUDE!!!!
 

Trasslade nästan in sig runt träd. 


Vi var ute hela 7 minuter! Helt slut blev det lilla livet! 




I fredags solade hon på sin soffa. ☀️ Hon har varit hemma för jag satte på fästingmedel på fredagen.




Blinkies! 


I söndags knådade hon så fint!


Så här utmattad var Fluffisen på måndag.

Igår hälsade mamma på! 


Tigger var olycklig och klagade efter sin mamma 


och hon blev så glad och myste med sin mamma!


Och mamma tog med leksaker till Tigger!!! 😋 


Tre möss och en mus i en bur. Och kattmyntasprej!




😋😛😜




Hon lekte lite till och det blev det lilla livet så utmattad av!

Vi gick ut idag. Gick sådär...


Vi hörde MENSCHEN I TRAPPHUSET! Svansen var stor men jag skyndade ut henne utomhus.


Och när vi kom ut hörde vi granne på en balkong/i lägenheten med öppet fönster!!!



Spanade in på granngården 👀


Men! Sen! När vi gick in var det en MAN i källaren som hälsade! 🙀 3 minuter ute den här gången. 




😴

Nu till receptet. Det är dag 15 på Salad Month. Bön- och paprikasallad är dagens recept! 🫑🍎🥒🍅🥬🫘🥗


Bön- och paprikasallad

Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 1770 g

Ingredienser:
1 msk citronsaft 
3 dl vatten 
2 äpplen (~ 255 g) 
1 gurka (~ 210 g)
1 grön paprika (~ 200 g)
2 röda paprikor (~ 245 g) 
250 g körsbärstomater 
145 g gula körsbärstomater 
50 g grönkål
20 g spenat 
 
Dressing: 
10 g rapsolja 
1 tsk citronsaft 
1 nypa malen svartpeppar 
1 msk torkad persilja 
1 msk ICA Sötströ 
3 msk salt 

Instruktioner: 
Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Skölj gurka. Finhacka. Skölj paprika. Kärna ur och finhacka. Skölj tomat. Dela. Skölj grönkål. Riv. Skölj spenat. Riv. Skölj bönor. Häll allt i en skålBlanda rapsolja, citronsaft, svartpeppar, persilja, sötströ och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Bàibài! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar