fredag 1 januari 2021

Kokt sabut moong dal

God fortsättning! Det är första dagen på det nya året. Optimism inför 2021 genomsyras i pressen men även i dirigenten Richard Mutis tal under nyårskonserten. 

Jag hoppas att alla kommer ta vaccin så att pandemin kan sluta och att nästa år Gyllene salen kan ha publik.

Idag är det inget fancy, bara grundrecept på kokt sabut moong dal, som är hela, oskalade mungbönor. Delade, skalade mungbönor är moong dal.



Okokt/kokt sabut moong dal 



Kokt sabut moong dal 

Mängd: ca 1035 g

Ingredienser:
500 g Garant Eko Ekologiska Mungbönor 
30 dl vatten 
40 dl vatten 

Instruktioner:

Skölj sabut moong dal i en sil. Häll sabut moong dal och vatten i en skål. Lår stå i 12 timmar. Värm en spisplatta på låg värme. Skölj sabut moong dal i en sil. Häll sabut moong dal och vatten i en kastrull. Ställ på kastrullen och låt stå i 45-46 minuter utan att röra om. Skumma av. Skölj sabut moong dal i en sil. 


Förvaring: Förvara i kylen.


Bye!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar