Efter Grundrecept på glass no. 1 och Grundrecept på glass no. 2 kommer nu Grundrecept på glass no. 3!
Jag utgick från fantastiska Instagramkontot @fikabynatures recept på Vegansk karamellglass från 26 juli 2022.
Mängden citronsaft kan verka extrem, men det var det som jag tyckte räckte, så börja med mindre och anpassa efter egen smak.
* Efter 24 timmars kylning tog jag ca 500 kokosgrädde. Den hade inte separerat alls och var lika tjock och fluffig bara av kylning som den var när jag gjorde Kokosvispgrädde
Grundrecept på glass no. 3
Mängd: ca 475 g glassmet
Ingredienser:
500 ml Garant Kokosgrädde *
50 g Nick's Fiber Syrup
1 1/2 dl Funksjonell Mat Sukrin Melis
2 msk citronsaft
2 tsk Da Carla Tapiokamjöl
2 msk citronsaft
2 tsk Da Carla Tapiokamjöl
Instruktioner:
Skaka burkarna. Kyl i 24 timmar. Ta ut burkarna. Skaka inte. Öppna kokosgrädde och häll grädden i en kastrull. Värm en spisplatta på hög värme. Blanda i fiber syrup, sukrin melis, citronsaft och tapiokamjöl. Koka i 1-2 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Sänk värmen till medel. Puttra i 10-11 minuter och rör om varannan minut. Ta bort kastrullen. Låt svalna i 10 minuter. Häll i en låda. Kyl i 1 timme. Frys i 6 timmar. Efter 2 timmar, rör om var 30:e minut.
Förvaring: Förvara i frysen.
Pakada!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar