Uppdatering 28/7-2022: Jag har lyckats göra Grundrecept på glass no. 1 med Garant Kokosgrädde, se längst ner
Nu har jag äntligen köpt en glassmaskin! 8 juli gjorde jag lite research och kollade jag vilka glassmaskiner som var bäst i test på olika sidor. Till slut beställde jag Champion GM210, som jag lyckligtvis nog kunde köpa på Panduro då jag fick presentkort i julklapp och presentkort där.
Jag utgick från Diet Doctors recept Mejerifri LCHF-glass utan ägg. Jag använde information och tips som jag skrev om i Kokosvispgrädde när jag gjorde glassmeten. Läs gärna inlägget då jag går igenom många olika produkter och deras omdömen!
* Efter 12 timmars kylning tog jag ca 220 g kokosgrädde från kokosgräddeburken där resten var vätska
** Jag glömde att kyla kokosmjölk! Men jag hade kvällen innan öppnat en burk men den hade inte separerat, så jag hällde i en skål och tog den när jag gjorde glassmeten. Så när jag ska göra om det behövs mer än 400 ml för att ta ut 400 ml.
*** Jag vispade på läge 1 i 2 minuter, på läge 2 i 45 sekunder, på läge 3 i 1 minut och 30 sekunder, på läge 4 i 2 minuter.
Grundrecept på glass no. 1
Mängd: ca 600 g smet klar för glassmaskin
400 ml Renée Voltaire Vispbar Kokosgrädde *
1 1/2 dl Funksjonell Mat Sukrin Melis
Skaka burkarna. Ställ alla ingredienser, skål och vispar i den kallaste delen av kylen. Kyl i 12 timmar. Gör färdig glassmaskinen. Ta ut burkarna. Skaka inte. Öppna kokosgrädde och häll grädden i skålen. Öppna kokosmjölken, häll ut vätskan och tillsätt kokosmjölken i skålen. Häll i sukrin melis och citronsaft. Vispa med elvisp i 5-6 minuter. Börja vispa på låg hastighet och öka lite i taget. *** Kör i glassmaskin.
28 juli lyckades jag att göra Grundrecept på glass no. 1 med Garant Kokosgrädde! 🥳
* Efter 12 timmars kylning tog jag ca 240 g kokosgrädde. Den hade inte separerat alls och var inte lika tjock och fluffig bara av kylning som den var när jag gjorde Kokosvispgrädde
** Efter 12 timmar blev det ca 200 g från kokosmjölken.
** Jag vispade på läge 1 i 30 sekunder, på läge 2 i 1 minut och 30 sekunder, på läge 3 i 1 minut och 30 sekunder, på läge 4 i 2 minuter.
Grundrecept på glass no. 1
Mängd: ca 535 g smet klar för glassmaskin
250 ml Garant Kokosgrädde *
1 1/2 dl Funksjonell Mat Sukrin Melis
Skaka burkarna. Ställ alla ingredienser, skål och vispar i den kallaste delen av kylen. Kyl i 12 timmar. Gör färdig glassmaskinen. Ta ut burkarna. Skaka inte. Öppna kokosgrädde och häll grädden i skålen. Öppna kokosmjölken, häll ut vätskan och tillsätt kokosmjölken i skålen. Häll i sukrin melis och citronsaft. Vispa med elvisp i 5-6 minuter. Börja vispa på låg hastighet och öka lite i taget. *** Kör i glassmaskin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar