1 september är starten på Rice and Wildrice month! Whole Grains Council har valt ett fullkorn för varje månad.
Januari: Havregryn
Februari: Korn
Mars: Quinoa
April: Groddade gryn
Maj: Amaranth
Juni: Durra
Juli: Vete
Augusti: Råg och triticale
September: Ris och vildris
Oktober: Majs inklusive popcorn
November: Hirs och teff
December: Bovete
Och idag börjar indiska temaveckan National Nutrition Week. HerZindagi säger
"In India, the Ministry of Women and Child Development started observing National Nutrition Week in 1982. According to the Press Information Bureau India, 'National Nutrition Week (1-7 September), initiated by the Food and Nutrition Board in 1982, is an annual event of immense significance. It aims at intensifying nutrition/health-related awareness among the masses which can profoundly impact productivity, economic growth, and ultimately development of the nation.'"
Bön- och rissallad är dagens recept! Jag utgick från Bön- och potatissallad.
Bön- och rissallad
Mängd: 4 st 120 cl skålar, ca 2280 g
Ingredienser:
1 stor rödlök
1/2 gurka (~ 225 g)
1 gul paprika (~ 120 g)
1 äpple (~ 280 g)
2 tomater (~ 290 g)
100 g gula cocktailtomater
150 g babyplommontomater
40 g spenat
100 g kokta svarta bönor
200 g kokta röda kidneybönor
200 g kokta limabönor
200 g kokt jasminris
300 g kokt råris
Dressing:
40 g olivolja
1 msk citronsaft
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen gurkmeja
1/2 tsk malen paprika
1 msk torkad dill
1 msk salt
Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gurka. Skölj, kärna ur och finhacka paprika. Skölj, kärna ur och finhacka äpple. Skölj och finhacka tomat. Skölj och dela babyplommontomater. Skölj och dela babyplommontomater. Skölj och riv spenat.
Skölj bönor. Häll rödlök, gurka, paprika, äpple, tomat, spenat, bönor och ris i en skål. Blanda olivolja, citronsaft, svartpeppar, ingefära, paprika, dill och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Nag paalam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar