Bön- och blomkålssallad är dagens recept 🥦🍅🥒🧅🍎🫘🥗
Bön- och blomkålssallad
Mängd: 4 st 120 cl skålar, ca 2525 g
Ingredienser:
1 liten rödlök
1 gurka (~ 210 g)
1 bok choy (~ 140 g)
2 äpplen (~ 300 g)
2 tomater (~ 375 g)
150 g babyplommontomater
85 g spenat
1 blomkål (~ 1050 g) (~ 360 g efteråt)
1 broccoli (~ 200 g) (~ 120 g efteråt)
150 g kokta svarta bönor
150 g kokta röda kidneybönor
200 g kokta limabönor
Dressing:
40 g olivolja
1 msk citronsaft
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen gurkmeja
1/2 tsk malen paprika
1 msk torkad persilja
1 msk salt
Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gurka. Skölj och finhacka bok choy. Skölj, kärna ur och finhacka äpple. Skölj och finhacka tomat. Skölj och dela babyplommontomater. Skölj och riv spenat. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Riv av blomkålblast. Skär i buketter. Skölj. Koka i 8-9 minuter tills mjuk. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Skölj broccoli. Skär små buketter. Koka i 5-6 minuter. Häll i durkslag. Skölj bönor. Häll rödlök, gurka, bok choy, äpple, tomat, spenat, blomkål, broccoli och bönor i en skål. Blanda olivolja, citronsaft, svartpeppar, ingefära, gurkmeja, paprika, persilja och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Nag paalam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar