11 maj är Chokladbollens dag! Temadagen skapades 2009 men blev populär 2014/2015 (Högtider och traditioner). Kidneybönchokladbollar är dagens recept.
Jag utgick från Kikärtschokladbollar. Hur smakar det? Som chokladbollar! Jag känner inte av bönsmak.
Med mitt recept på kokta kidneybönor blir det bönor med tuggmotstånd men till detta receptet kokar jag sönder dem.
Kidneybönchokladbollar
Mängd: 7 st 5 cm i dm stora bollar/13 st 4 cm i dm stora bollar
Ingredienser:
200 g väldigt mjuka kokta röda kidneybönor
1 nypa salt
4 msk kakao
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
100 g rumsvarmt Flora Plant Butter
4 msk starkt kallt kaffe
Riven kokos
Instruktioner:
Skölj kidneybönor. Häll i mixer. Mixa så slätt det går. Blanda kidneybönor, salt, kakao, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Cheerio!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar