lördag 10 maj 2025

Banan- och jordnötssmörsbollar

Tigger update!


27 april knådade hon mig när jag var sjuk och vilade.


1 maj. Hon knådade över 1 minut. 


3 maj tog jag ut Tigger för femte gången 2025. Hon nosade på busken. 


Efter 3 minuter utomhus var hon helt utmattad!


6 maj tog jag ut Tigger för sjätte gången 2025. Vi var vid busken...


...när ETT BARN gick förbi och in! 🙀 Vi gick mot granngården. 


Men sen så gick smällare av och skrämde oss! När vi gick in var det kvinna med barnvagn i källaren men Tigger verkade inte se det. Hemma efter 2 TRAUMATISKA minuter utomhus. 



Idag kom äntligen mamma! 😻

Förra veckan och den här veckan fortsatte jag med samma uppgifter på arbetsprövningen som att torka borden på uteplatsen, sopa och tvätta golvet, vispa kokosgrädde, snoppa och skära jordgubbar, fylla på frön och granola, plocka efter gäster. Jag lärde mig nya grejer som att skala morötter och mixa morötter i matberedaren, rulla Raffaelobollar, plasta in kakor, brygga kaffe, och skala ingefära. 
Igår började två 15-åringar praktik. Jag visade dem hur man vispar kokosgrädde, fyller på grejer, ta undan smutsig disk och torkar av borden, kärnar ur dadlar, bl.a. 


Idag bryggde jag kaffe för andra gången (för andra gången där och i mitt liv). Jag fick tänka nån sekund innan jag kom på sista steget. Ägaren gav mig tummarna upp. 👍☺️  
En kul grej var att ett bord frågade mig om mina tatueringar. Jag berättade att det är kissekatter jag haft sen jag var typ 5. De sa det var fint. 

Nu till dagens recept: Banan- och jordnötssmörsbollar. Jag utgick från Havre- och bananbollar och Choklad- och jordnötssmörsbollar.


Banan- och jordnötssmörsbollar 

Mängd: 5 st 5 cm i dm stora bollar

Ingredienser:
1 banan (~ 210 g) (~ 115 g mosad) 
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ 
5 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
70 g creamy jordnötssmör 
50 g rumsvarmt Flora Plant Butter 
Riven kokos 

Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Mosa i en skål. Blanda i salt, sötströ och havregryn. Tillsätt jordnötssmör och smör. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.  

Chao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar