lördag 8 mars 2025

Hummuspasta

8 mars är dag 8 på Nutrition Month! Hummuspasta är dagens recept. 
Jag utgick från gastroyogi. Observera att jag gjorde Hummus bi'l-zayt, vilket är hummus utan tahini från staden Homs i Syrien. Du kan självklart använda vilken typ av hummus du vill! T.ex. Hummus bitheena


Hummuspasta 

Mängd: 2 st 100 cl skålar, ca 1040 g

Ingredienser: 
250 g Barilla Senza Glutine Fusilli (~ 560 g kokt) 
1 liten gul lök
15 g olivolja 
450 g Hummus bi'l-zayt 
1 krm salt
1 tsk torkad persilja 
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkado oregano 

Garnering:
Torkad persilja 

Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Häll i fusilli. Koka i 11-12 minuter. Rör om då och då. Häll i durkslag. Skala och finhacka lök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja och lök i en stekpanna. Fräs i 8 minuter. Ta bort stekpannan. Blanda i hummus, salt, persilja, mynta och oregano. Tillsätt fusilli. Blanda. Servera varmt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar