8 mars är dag 8 på Nutrition Month! Hummuspasta är dagens recept.
Jag utgick från gastroyogi. Observera att jag gjorde Hummus bi'l-zayt, vilket är hummus utan tahini från staden Homs i Syrien. Du kan självklart använda vilken typ av hummus du vill! T.ex. Hummus bitheena.
Hummuspasta
Mängd: 2 st 100 cl skålar, ca 1040 g
Ingredienser:
250 g Barilla Senza Glutine Fusilli (~ 560 g kokt)
1 liten gul lök
15 g olivolja
450 g Hummus bi'l-zayt
1 krm salt
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkado oregano
Garnering:
Torkad persilja
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Häll i fusilli. Koka i 11-12 minuter. Rör om då och då. Häll i durkslag. Skala och finhacka lök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja och lök i en stekpanna. Fräs i 8 minuter. Ta bort stekpannan. Blanda i hummus, salt, persilja, mynta och oregano. Tillsätt fusilli. Blanda. Servera varmt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar