17 mars är dag 17 på Quinoa Month och Nutrition Month. Och starten på Nutrition & Hydration Week! Temaveckan skapades 2012 och firas varje mars (Nutrition and Hydration Week). "Nutrition and Hydration Week is an annual event with a shared objective to highlight, promote and celebrate improvements in the provision of nutrition and hydration locally, nationally and globally" (Nutrition and Hydration Week).
Quinoa- och havregrynsgröt är dagens recept. Jag utgick från Havregrynsgröt. Jag garnerade med gojibär, hackade mandlar och russin.
Quinoa- och havregrynsgröt
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 915 g
Ingredienser:
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ
200 g kokt quinoa
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
6 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Instruktioner:
Häll salt, sötströ, quinoa, havregryn och havremjölk i en kastrull. Värm en spisplatta på medelvärme. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Mandi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar