måndag 17 mars 2025

Quinoa- och havregrynsgröt

17 mars är dag 17 på Quinoa Month och Nutrition Month. Och starten på Nutrition & Hydration Week! Temaveckan skapades 2012 och firas varje mars  (Nutrition and Hydration Week). "Nutrition and Hydration Week is an annual event with a shared objective to highlight, promote and celebrate improvements in the provision of nutrition and hydration locally, nationally and globally" (Nutrition and Hydration Week).

Quinoa- och havregrynsgröt är dagens recept. Jag utgick från Havregrynsgröt. Jag garnerade med gojibär, hackade mandlar och russin.


Quinoa- och havregrynsgröt 

Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 915 g 

Ingredienser:
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ
200 g kokt quinoa 
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
6 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 

Instruktioner:
Häll salt, sötströ, quinoa, havregryn och havremjölk i en kastrull. Värm en spisplatta på medelvärme. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Mandi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar