30 november är dag 30 på World Vegan Month och Millet & Teff Month. Teff- och hirsfröknäckebröd är dagens recept.
Teff- och hirsfröknäckebröd
Mängd: 44 st 8 cm i dm, ca 320 g
Ingredienser:
1/2 tsk salt
10 g chiafrön
30 g hampafrön
30 g solroskärnor
80 g hirsflingor
50 g Da Carla Teff Grötgryn
50 g Zwicky Hirsmannagryn
70 g Olda Ströbröd Instant Majsmjöl
25 g solrosolja
2 1/2 dl kokhett vatten
Instruktioner:
Lägg bakplåtspapper på tre bakplåtar. Blanda salt, chiafrön, hampafrön, solroskärnor, hirsflingor, teffgrötgryn, hirsmannagryn och ströbröd i en skål. Tillsätt solrosolja och vatten. Blanda till en deg. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg på en bit deg. Lägg på en bit bakplåtspapper på degen. Platta ut degen. Stansa ut knäckebröd. Lägg på bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 55-56 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara lufttätt.
Agpakadan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar