1 december är starten på Buckwheat Month!
Month! Whole Grains Council har valt ett fullkorn för varje månad.
Januari: Havregryn
Februari: Korn
Mars: Quinoa
April: Grodda gryn
Maj: Amaranth
Juni: Durra
Juli: Vete
Augusti: Råg och triticale
September: Ris och vildris
Oktober: Majs inklusive popcorn
November: Hirs och teff
December: Bovete
Bovete är faktiskt ett pseudospannmål (pseudo betyder fejk). Whole Grains Council säger:
"Despite its name, buckwheat is not a type of wheat — in fact it’s not technically a grain at all! Buckwheat is one of the three pseudo grains that are not part of the Poaceae cereal family but are considered grains due to their similar uses from a culinary and nutritional perspective."
Bovetechokladbollar är dagens recept! Jag utgick från Chokladbollar.
Bovetechokladbollar
Mängd: 7 st 4 cm i dm stora bollar/13 st 3 cm i dm stora bollar
Ingredienser:
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
1 dl riven kokos
1 1/2 dl ICA Sötströ
1 dl riven kokos
1 1/2 dl ICA Sötströ
6 msk ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
150 g boveteflingor
150 g boveteflingor
100 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
4 msk starkt kallt kaffe
Riven kokos
Instruktioner:
Blanda salt, vaniljpulver, kakao, kokos, sötströ, havregryn och boveteflingor i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Hejsan svejsan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar