söndag 17 november 2024

Hirsfröknäckebröd

Tigger update! 



18 oktober hälsade mamma på. Mamma hade present till Tigger! Svansboll utan boll. Hon lekte först med den 20:30.



20 oktober var det fint, soligt och 13-14 grader, så jag bestämde att ta ut Tigger. Öppnade dörren men då hörde vi nån i trappan! Väntade kanske 1 minut och gick ut. Nosade, spanade på granngården och försökte äta stora blad. 


Vi var ute i 5 minuter. Helt slut blev man!



22 oktober 





23 oktober. Vi myste på morgonen och sen kom Tiggers mamma! 😻



26 oktober busade hon. Hörde henne äta plast och såg henne sitta i byrålådan och smaska på presentsnöre. 🤦‍♀️


28 oktober. 😍


29 oktober. 😍






30 oktober. 😍



31 oktober kom mamma! 


1 november. 😴



3 november. 😴 


7 november knådade hon mitt hår och öra. ☺️




9 november kom mamma. Mamma fick massa nospussar av Tigger! 



14 november lekte hon med kattmyntamusen! 🐁🐀




Myste med mamma på fredag. 😻





Mys imorse. 😊

Moving on. 17 november är dag 17 på World Vegan Month och Millet & Teff Month. Hirsfröknäckebröd är dagens recept!
Jag utgick från Teffröknäckebröd.


Hirsfröknäckebröd 

Mängd: 47 st 8 cm i dm, ca 325 g

Ingredienser:
1/2 tsk salt
10 g chiafrön 
30 g hampafrön
30 g solroskärnor
80 g hirsflingor
105 g Zwicky Hirsmannagryn 
70 g Olda Ströbröd Instant Majsmjöl 
25 g solrosolja 
2 dl kokhett vatten 

Instruktioner:
Lägg bakplåtspapper på tre bakplåtar. Blanda salt, chiafrön, hampafrön, solroskärnor, teffgrötgryn och ströbröd i en skål. Tillsätt solrosolja och vatten. Blanda till en deg. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg på en bit deg. Lägg på en bit bakplåtspapper på degen. Platta ut degen. Stansa ut knäckebröd. Lägg på bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 54-55 minuter. Servera rumstempererat. 

Förvaring: Förvara lufttätt.

Hoşçakal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar