11 november är dag 11 på World Vegan Month men också Chokladens dag! Temadagen skapades 2011 och firas varje 11 november (Temadagar).
Kikärtschokladbollar är dagens recept! Jag utgick från Chokladbollar.
Kikärtschokladbollar
Mängd: 6 st 6 cm i dm stora bollar/13 st 4 cm i dm stora bollar
Ingredienser:
200 g väldigt mjuka kokta kikärtor
1 nypa salt
4 msk kakao
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
100 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
4 msk starkt kallt kaffe
Riven kokos
Instruktioner:
Skölj kikärtor. Häll i mixer. Mixa så slätt det går. Blanda kikärtor, salt, kakao, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Cheerio!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar