tisdag 27 juni 2023

Bön- och ananassallad

Igår kom jag på att kolla Canvas. Läraren hade skrivit att betyget på rapporten skulle komma senast 27 juni. Och till min förvåning var betyget publicerat. Typ. Det stod "färdig" och inte G. 🤔


Omdömet löd:
"Hej Felicia, Jag har nu läst din rapport: " Kan företag hjälpa konsumenter att minska matsvinnet? Om hur nudging och konsumenters attityder och beteenden påverkar matsvinnet" Syfte och frågeställningar är relevanta. Utgångspunkten för bedömningen av projektrapporten är bedömningskriterierna i studieguiden, sidan 7-9.
1. Referenshantering är ok i rapporten.
2. Underrubrikerna i avsnitt 4 skulle kunna ha någon annan rubrik än författarnas namn.
3. Strukturen av rapporten följer anvisningarna.
4. Kort reflektion kring hur kamratresponsen vid opponeringsförfarandet tagits till vara i samband med slutbearbetningen av projektrapporten finns med. Rapporten är klar och betyg kommer att registreras i ladok inom kort."

Jag gick direkt till Ladok och det var två nya resultat. G på rapporten och G på kursen Miljöpsykologi, etik och kommunikation! 🥳

Vid 15-tiden började jävla storm. Det regnade, åskade och blåste. Tigger var jätterädd! 😿 Hon klagade djupt och länge! 

Jag lyckades få upp henne till sängen och vi myste lite 😊



Idag satte pappa upp lampa i sovrummet och satte på handtag på skafferiet. 



Vidare till receptet. 27 juni är dag 27 på Fresh Fruit and Vegetables Month men det är också International Pineapple Day! AnydayGuide beskriver ursprunget till temadagen: 

"International Pineapple Day originated in 2011 as International Bring Your Pineapple to Work Day. It was created by Andrew Lee and James Tamplin, the co-founders of the app development platform Firebase. On June 27, 2011, Andrew woke up to find himself craving pineapple, so he bought one on his way to work. When James asked him why he brought a pineapple to work, Andrew answered that it was International Bring Your Pineapple to Work Day. He added the holiday as an annual event to the company’s shared Google Calendar, tweeted about Bring Your Pineapple to Work Day… and promptly forgot about it

A year later Michael, a new team member, saw International Bring Your Pineapple to Work Day on the calendar and showed up to work with a big, juicy pineapple. This is when Andrew realized that a holiday like that could catch on easily and decided to make it an annual event. In 2014, Google acquired Firebase, which allowed Andrew and his team to promote the holiday to a wider audience. In 2015, their celebration created such a buzz on social media that multiple holiday websites added it to their holiday lists, shortening its name to International Pineapple Day."

Bön- och ananassallad 🍍🥗



Bön- och ananassallad

Mängd: 3 st portioner, ca 1900 g

Ingredienser:
2 salladslökar (~ 35 g) 
1/2 gurka (~ 165 g)
1 bok choy (~ 210 g) 
350 g babyplommontomater 
265 g orangea babyplommontomater
600 g fryst tinad ananas 
50 g grönkål 
100 g frysta gröna ärtor 

Dressing: 
1 msk rapsolja 
1 tsk citronsaft 
1 nypa malen svartpeppar 
1 msk torkad persilja 
1 msk ICA Sötströ 
2 msk salt 

Instruktioner: 
Skölj salladslök. Finhacka. Skölj gurka. Finhacka. Skölj tomat. Dela. Finhacka ananas. Skölj grönkål. Riv. Blanda allt i en skål. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Skölj bönor. Tillsätt ärtor och bönor. Blanda rapsolja, citronsaft, svartpeppar, persilja, sötströ och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Bàibài! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar