1 juni är början på Fresh Fruit and Vegetables Month! Temamånaden skapades av United Fresh Fruit and Vegetable Association 1991 (Cooksinfo).
Det är också första dagen på Dairy Alternatives Month! Vegan Awareness Network skapade temamånaden 2007 (New York Times).
Banan- och tahinibollar är dagens recept. Jag utgick från Banan- och jordnötssmörsbollar.
Banan- och tahinibollar
Mängd: 5 st 5 cm i dm stora bollar
Ingredienser:
1 banan (~ 200 g) (~ 125 g mosad)
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ
5 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
70 g tahini (ljus och rinnig)
40 g rumsvarmt Flora Plant Butter
Riven kokos
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Mosa i en skål.
Blanda i salt, sötströ och havregryn. Tillsätt tahini och smör. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Hejsan svejsan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar