fredag 6 juni 2025

Banan- och jordgubbsbollar

Tigger update! Igår fyllde Tigger 10 år!!! 🥳🎉🎊 Hur är Tiggerlina 10 år?! Denna födelsedagen var sååå mycket bättre än förra årets totala flopp....

Födelsedagsfirandet förra året var... en flopp. 


Ingen av leksakerna imponerade på Fluffisen.


Nope. 


Trots kattmyntasprej var hon inte intresserad. 

Och sen så var klösträd-fiaskot. Mamma skulle köpa nytt klösträd men de hade inte det som Tigger har. 😾


Så mamma köpte annan och trodde det var påbyggnad? Eller refill för när klöseriet tagit död på klösträdet. Men icke! 


Det var ett vanligt klösträd utan gömma och platå! 🤦‍♀️ KATTstrof!


Stackars bebben! Det enda bra var den goda mjuka maten. 🤤

Igår var alltså en förbättring men ribban var låg. 


Hon fick fem bollar... 


och kattborsten/"Self Groomer" med kattmynta. 


Tiggerella blev hög direkt.


Hon rullade sig på ryggen. 





Hon blev helt slut!


Till sist blev det MJUK MAT! 😻👌

Nu till dagens recept. 6 juni är dag 6 på Fresh Fruit and Vegetables Month och Dairy Alternatives Month. Och Fruktens dag! Kultursmakarna skriver så här: 
"Fruktens dag firas alltså 6 juni varje år. Vi har inte kunnat hitta vem som instiftat den men har funnit uppgifter om att den ska ha firats sedan 1970-talet. Det som firas är fruktens goda smak och egenskaper för hälsan."

Jag utgick från Banan- och äpplebollar

Banan- och jordgubbsbollar 

Mängd: 12 st 5 cm i dm stora bollar 

Ingredienser: 
2 bananer (~ 345 g)
300 g frysta tinade jordgubbar 
5 msk ICA Sötströ  
10 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
80 g glutenfritt havremjöl  
30 g rumsvarmt Flora Plant Butter 
Riven kokos 

Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Mosa i en skål. Hacka jordgubbar. Blanda i jordgubbar, sötströ, havregryn och havremjöl. Knåda i smör. Forma bollar. Lägg kokos på en tallrik. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl. 

Vysu lobu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar