onsdag 16 oktober 2024

Havre- och äpplebollar

Tigger och Mullis update! 


Mullisen blev LÄMNAD av sin mamma och pappa i 6 DAGAR! 


Jag hälsade på henne 3 oktober. Hon klagade förvånansvärt lite.


Fläskberget är väldigt söt hon!


5 oktober 🥰


6 oktober 😝




8 oktober 🥱


9 oktober var Tigger på Tortyhuset! För
vaccination. Tigger klagade väldigt lite i bilen. Det var fem människor och två katter, sen tre i kattväntrummet! Tigger klagade lite. Vägde henne först. 4.82 kg. Stabil vikt.


Sen gick hon runt och nosade och klagade. 


Veterinären lyssnade på hjärtat, tittade på tänderna och kände på kroppen. Allt var bra men hon kände lite fett på magen. Tigger ska inte gå upp i vikt. 😶🫣😬 Hon fick vaccination och sen var vi klara. 




Mamma följde med hem. Vi myste mycket! 😍


Mullis skulle blivit vaccinerad 10 oktober men Evidensia avbokade pga sjukdom. (Foto från 18 september).


11 oktober 😊



12 oktober ☺️


13 oktober 🫶

Igår var det så soligt så jag fick idén att ta ut Tiggerlein! Det började icke bra. När jag öppnade dörren och Tigger gick ut hörde vi nån i trappan! Så vi väntade lite och gick ut en minut senare. 


Hon nosade och åt gräs.


Spanade på granngården.



Tog två vackra foton! Kom hem efter 6 minuter utomhus. 



Helt jävla erschöpft! 



Sen hittade hon nytt sovställe! (Flergångskasse med skor i) 🥳

Moving on. 16 oktober är dag 16 på Vegetarian Month och Apple Month, och dag 3 på Baking Week. Havre- och äpplebollar är dagens recept.


Havre- och äpplebollar

Mängd: 4 st stora bollar 

Ingredienser:
1 äpple (~ 130 g) (~ 115 g efteråt)
2 tsk malen kanel 
4 msk ICA Sötströ  
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
100 g glutenfritt havremjöl 
1 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free  
5 msk FUN Light Blissful Cloudy Apple
30 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block 
Riven kokos  

Instruktioner:
Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Blanda äpple, sötströ, kanel, havregryn, havremjöl, havremjölk och saft i en skål. Knåda i smör. Forma bollar. Lägg kokos på en tallrik. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl. 

Vysu lobu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar