28 mars är dag 28 på Frozen Food Month, Quinoa Month och Nutrition Month. Spenatquinoa är dagens recept.
Jag utgick från Spenat- och jordnötssmörsquinoa.
Spenatquinoa
Mängd: 2 st 100 cl skålar, ca 1545 g
Ingredienser:
1 liten gul lök
2 gröna chilifrukter (~ 25 g)
2 tomater (~ 250 g)
25 g olivolja
1 tsk malen paprika
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen ingefära
500 g fryst tinad spenat
10 g fryst dill
1 msk Renée Voltaire Veggiebuljong
1 dl vatten
800 g kokt quinoa
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och finhacka lök. Skölj chili. Kärna ur och finhacka. Skölj och grovhacka tomat. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja i en stekpanna. Värm. Häll i lök. Fräs i 10 minuter. Tillsätt chili, tomat, paprika, gurkmeja och ingefära. Fräs i 3 minuter. Höj värmen till hög. Häll i en kastrull. Blanda i spenat, dill, buljongpulver och vatten. Koka i 11-12 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Blanda i quinoa, salt och svartpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Pakada!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar