fredag 28 mars 2025

Spenatquinoa

28 mars är dag 28 på Frozen Food Month, Quinoa Month och Nutrition Month. Spenatquinoa är dagens recept. 

Jag utgick från Spenat- och jordnötssmörsquinoa


Spenatquinoa

Mängd: 2 st 100 cl skålar, ca 1545 g 

Ingredienser:
1 liten gul lök 
2 gröna chilifrukter (~ 25 g) 
2 tomater (~ 250 g) 
25 g olivolja   
1 tsk malen paprika 
1 tsk malen gurkmeja 
1 tsk malen ingefära   
500 g fryst tinad spenat 
10 g fryst dill 
1 msk Renée Voltaire Veggiebuljong 
1 dl vatten
800 g kokt quinoa 
2 tsk salt 
1 krm malen svartpeppar

Instruktioner:
Skala och finhacka lök. Skölj chili. Kärna ur och finhacka. Skölj och grovhacka tomat. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja i en stekpanna. Värm. Häll i lök. Fräs i 10 minuter. Tillsätt chili, tomat, paprika, gurkmeja och ingefära. Fräs i 3 minuter. Höj värmen till hög. Häll i en kastrull. Blanda i spenat, dill, buljongpulver och vatten. Koka i 11-12 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Blanda i quinoa, salt och svartpeppar. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Pakada!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar