lördag 1 februari 2025

Hirschokladbollar

1 februari är starten på Fibre February! Det är en brittisk kampanj som the Food and Drink Federation (FDF) och/eller UK Flour Millers skapade 2017. 
1 februari är starten på Snack Food Month! 1989 skapades Snack Food Month av the National Snack Food Association och the National Potato Promotion Board. "Their goal in founding this month was to increase consumption and raise awareness about snacking, and the importance of keeping it as healthy as we can!" (National Day Calendar). 
"Men", tänkte jag, "vad är snacks?" Cambridge Dictionary definierar snacks som "a small amount of food that is eaten between meals, or a very small meal" 
Men det kan ju vara många saker. Wikipedia listar bl.a frukt, grönsaker, nötter, granola bars, glass, fruktsallad, chips, mackor.
Det är också Vegetariska dagen, en svensk temadag (Matkalender). 

Hirschokladbollar är dagens recept. Jag utgick från Bovetechokladbollar


Hirschokladbollar

Mängd: 7 st 4 cm i dm stora bollar/13 st 3 cm i dm stora bollar

Ingredienser:
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver 
4 msk kakao 
1 dl riven kokos
1 1/2 dl ICA Sötströ 
6 msk ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
150 g hirsflingor 
100 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block 
5 msk starkt kallt kaffe 
Riven kokos

Instruktioner:
Blanda salt, vaniljpulver, kakao, kokos, sötströ, havregryn och hirsflingor i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Arrivederla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar