4 december är Cookie Day! Cookie Day har firats sedan 1987 (Days of the year). Tahini Chocolate Chip Cookies är dagens recept.
Jag utgick från Peanut Butter Chocolate Chip Cookies. De blev 5 cm i dm och 5 mm tjocka.
Jag tog Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops som jag köpte på Maxi.
Tahini Chocolate Chip Cookies
Mängd: 11 st 5 cm i dm kakor, ca 180 g
Ingredienser:
35 g Nick's Fiber Syrup
60 g tahini (ljus och rinnig)
50 g ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
40 g mandelmjöl
15 g Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Häll sirap och tahini i en skål. Blanda. Tillsätt havregryn och mandelmjöl. Blanda till en deg. Blanda i choklad. Forma kakor och lägg på plåt. Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter. Kyl i 2 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Atees!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar