Pepparkaksfröknäckebröd är dagens recept
Jag utgick från Kanelfröknäckebröd.
Pepparkaksfröknäckebröd
Mängd: 48 st 8 cm i dm, ca 290 g
Ingredienser:
1/2 tsk salt
1 msk ICA Sötströ
3 msk pepparkakskrydda
10 g chiafrön
30 g hampafrön
75 g solroskärnor
150 g Olda Ströbröd Instant Majsmjöl
25 g solrosolja
2 1/2 dl kokhett vatten
Instruktioner:
Lägg bakplåtspapper på tre bakplåtar. Blanda salt, sötströ, pepparkakskrydda, chiafrön, hampafrön, solroskärnor och ströbröd i en skål. Tillsätt solrosolja och vatten. Blanda till en deg. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg på en bit deg. Lägg på en bit bakplåtspapper på degen. Platta ut degen. Stansa ut knäckebröd. Lägg på bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 53-54 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara lufttätt.
Hoşça kalın!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar