Rischoklad, alltså! Så gott och enkelt!
Recepten varierar lite grann. Recepten tar mörk choklad/ljus choklad, matolja och Vårgårda puffat rostat ris.
Receptfavoriters recept innehåller mörk choklad, ljus choklad och puffat ris.
Camilla Hamid tar mörk choklad, puffat ris och eventuellt salt.
Jag utgick från Recepten. Chokladen jag tog Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops som jag köpte på Maxi.
Rischoklad
Mängd: 14 st 3-4 cm i dm högar
Ingredienser:
100 g Stahlberg Dark Cocoa Baking Drops
15 g kokosolja
15 g Axa Vårgårda puffat rostat ris
1 nypa salt
Instruktioner:
Lägg bakplåtspapper på tallrik. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten i en kastrull. Sjuda. Häll choklad och kokosolja i en skål. Smält över vattenbad. Ta bort kastrullen. Blanda i rispuffar och salt. Häll i en skål. Fördela på bakplåtspapper. Kyl i 2 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Atees!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar