Tigger update! 21 november började HEMSKT för Tiggerlein! Tigger var i bur och åkte i bil till Tortyrhuset!
Tur nog gick det snabbt. Djurskötaren klippte bort två-tre hornpelare från tassarna. Det gick bra att väga henne och sen fick hon gå in i buren. Efter ett samtal åkte vi hem.
Dagen blev så mycket bättre med mamma-och-Tigger-mys.
22 november KOM SNÖN!!! Tigger satt och stirrade i alla fall 20 minuter!
När mamma kom 6 december började det bra men sen klippte mamma Tiggers klor! Tigger tappade livsgnistan. Men sen myste vi ordentligt så förhoppningsvis glömde hon traumat.
7 december
15 december
16 december blev det massa mys 😍
Hon grävde ner huvudet i sin pappas armbåge. Totalt deprimerad.
Hon blev inte överlycklig men hon åt godiset ändå.
När Mullisen fått sina julklappar åkte vi till Tigger. Tigger var så glad att se sin mamma!
Hon var mest intresserad av att mysa.
Men efter ett tag tog hon fjädern.
I förrgår kom mamma igen. 😍
Dessa fantastiska foton av Tigger tog jag igår. 🤩
Nu till dagens recept. Cheesecake! 🤤
Jag utgick från Nea Kyllikki Wimmers recept på minicheesecake i Facebook-gruppen Vad lagar du för veganmat idag? och förpackningen av Khoisan Tea Ekologisk Agar Agar.
Spektakulärt gott blev det! Smakar mest av cream cheese, med ton av vanilj och kola (från fiber syrup). Jag hade tänkt lägga till citronsaft, men så läste jag på baksidan av agar agar-förpackningen och kom ihåg att agar agar inte tjocknar med citrus. Tur nog så gav cream cheese citrusston.
Digestivekex har jag i botten.
Cheesecake
Mängd: 1 st 22 cm i dm springform, 8 bitar
Ingredienser:
200 g Digestivekex
100 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
Fyllning
1 tsk vaniljpulver
2 tsk Khoisan Tea Ekologisk Agar Agar
300 g Nick's Fiber Syrup
800 g Violife Creamy Original Flavour
Instruktioner:
Häll kex i mixer. Mixa till smulor. Värm en spisplatta på medelvärme. Smält smör i kastrull. Ta bort kastrullen. Blanda i smulor. Klä springform med bakplåtspapper. Smörj med rapsolja. Pressa ner smulorna. Kyl i 1 timme. Häll vaniljpulver, agar agar, fiber syrup och cream cheese i en mixer. Mixa slätt. Låt stå i 2 minuter. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll smeten i kastrull. Låt stå i 2 minuter och rör om hela tiden. Häll smeten i springformen. Täck med folie. Frys i 5 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frys.
Addio!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar