söndag 29 december 2024

Cheesecake

Tigger update! 21 november började HEMSKT för Tiggerlein! Tigger var i bur och åkte i bil till Tortyrhuset! 



Tur nog gick det snabbt. Djurskötaren klippte bort två-tre hornpelare från tassarna. Det gick bra att väga henne och sen fick hon gå in i buren. Efter ett samtal åkte vi hem.




Dagen blev så mycket bättre med mamma-och-Tigger-mys.


22 november KOM SNÖN!!! Tigger satt och stirrade i alla fall 20 minuter! 


30 november ☺️



1 december 



2 december kom mamma. 🥰



När mamma kom 6 december började det bra men sen klippte mamma Tiggers klor! Tigger tappade livsgnistan. Men sen myste vi ordentligt så förhoppningsvis glömde hon traumat. 



7 december 




15 december



16 december blev det massa mys 😍


19 december var det årliga tandkontrollen!!! 🙀 De tog ut en tand men resten var bra. 😿 Efter typ 2 1/2 timme var det lilla livet äntligen hemma. 


Hon klagade lite med sin rossliga röst. 🥺


Mullisen var *sisådär glad* på julafton. Hon sov när hon blev upplyft för att få julklappar.


Hon grävde ner huvudet i sin pappas armbåge. Totalt deprimerad.


Hon blev inte överlycklig men hon åt godiset ändå. 



Inte heller blev hon imponerad av leksakerna. 


När Mullisen fått sina julklappar åkte vi till Tigger. Tigger var så glad att se sin mamma!






Hon var mest intresserad av att mysa.


Men efter ett tag tog hon fjädern. 





26 december lekte vi med pippifågeln.




I förrgår kom mamma igen. 😍





Dessa fantastiska foton av Tigger tog jag igår. 🤩

Nu till dagens recept. Cheesecake! 🤤 
Jag utgick från Nea Kyllikki Wimmers recept på minicheesecake i Facebook-gruppen Vad lagar du för veganmat idag? och förpackningen av Khoisan Tea Ekologisk Agar Agar. 

Spektakulärt gott blev det! Smakar mest av cream cheese, med ton av vanilj och kola (från fiber syrup). Jag hade tänkt lägga till citronsaft, men så läste jag på baksidan av agar agar-förpackningen och kom ihåg att agar agar inte tjocknar med citrus. Tur nog så gav cream cheese citrusston. 
Digestivekex har jag i botten.


Cheesecake

Mängd: 1 st 22 cm i dm springform, 8 bitar 

Ingredienser:
200 g Digestivekex  
100 g Naturli' Ekologisk Vegan Block 

Fyllning 
1 tsk vaniljpulver 
2 tsk Khoisan Tea Ekologisk Agar Agar 
300 g Nick's Fiber Syrup  
800 g Violife Creamy Original Flavour

Instruktioner: 
Häll kex i mixer. Mixa till smulor. Värm en spisplatta på medelvärme. Smält smör i kastrull. Ta bort kastrullen. Blanda i smulor. Klä springform med bakplåtspapper. Smörj med rapsolja. Pressa ner smulorna. Kyl i 1 timme. Häll vaniljpulver, agar agar, fiber syrup och cream cheese i en mixer. Mixa slätt. Låt stå i 2 minuter. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll smeten i kastrull. Låt stå i 2 minuter och rör om hela tiden. Häll smeten i springformen. Täck med folie. Frys i 5 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frys.

Addio!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar