måndag 30 december 2024

Bovetefröknäckebröd

Bovetefröknäckebröd på dag 30 på Buckwheat Month! Jag utgick från Hirsfröknäckebröd


Bovetefröknäckebröd

Mängd: 46 st 8 cm i dm, ca 370 g

Ingredienser:
1/2 tsk salt
10 g chiafrön 
30 g hampafrön
75 g solroskärnor
150 g boveteflingor 
100 g Olda Ströbröd Instant Majsmjöl 
25 g solrosolja 
2 1/2 dl kokhett vatten 

Instruktioner:
Lägg bakplåtspapper på tre bakplåtar. Blanda salt, chiafrön, hampafrön, solroskärnor, boveteflingor och ströbröd i en skål. Tillsätt solrosolja och vatten. Blanda till en deg. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg på en bit deg. Lägg på en bit bakplåtspapper på degen. Platta ut degen. Stansa ut knäckebröd. Lägg på bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 53-54 minuter. Servera rumstempererat. 

Förvaring: Förvara lufttätt.

Bula vinaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar