19 november är dag 19 på Millet & Teff Month och World Vegan Month. Och så är det International Whole Grain Day! The Whole Grain Initiative skapade temadagen som idag firas för sjätte gången.
Smörig persiljahirs är dagens recept. Jag inspirerades av Smörig persiljapasta.
Smörig persiljahirs
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 700 g
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
80 g fryst tinad persilja
70 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
600 g kokt hirs
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och skiva vitlök. Skölj och finhacka persilja. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll smör och vitlök i en kastrull. Fräs i 1 minut. Tillsätt persilja. Fräs i 1-2 minuter. Ta bort kastrullen. Blanda i hirs, citronsaft, salt och svartpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Muraho!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar