18 oktober är dag 18 på Vegetarian Month och dag 5 på Baking Week. Nyponfröknäckebröd är dagens recept!
Jag utgick från Kanelfröknäckebröd.
Jag gjorde dem superdupertunna för att pga nyponskalsmjöl blir de mörkare är Fröknäckebröd och jag tycker inte om smaken av lätt bränt nyponskalsmjöl. Med Fröknäckebröd kan jag grädda längre utan att få supermörk, ful färg och bismak.
Nyponfröknäckebröd
Mängd: 42 st 8 cm i dm, ca 330 g
Ingredienser:
1/2 tsk salt
2 msk ICA Sötströ
30 g nyponskalsmjöl
10 g chiafrön
30 g hampafrön
75 g solroskärnor
150 g Olda Ströbröd Instant Majsmjöl
25 g solrosolja
2 1/2 dl kokhett vatten
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Blanda salt, sötströ, nyponskalsmjöl, chiafrön, hampafrön, solroskärnor och ströbröd i en skål. Tillsätt solrosolja och vatten. Blanda till en deg. Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg på en bit deg. Lägg på en bit bakplåtspapper på degen. Platta ut degen. Stansa ut knäckebröd. Lägg på bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 53-54 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara lufttätt.
Hoşça kalın!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar