17 oktober är dag 17 på Vegetarian Month men också Pasta Day! 🍝 Ursprunget bakom den här amerikanska temadagen är okänt men den har funnits sedan åtminstone 2013. Spaghetti med linssås är dagens recept. Jag utgick inte från nåt recept utan improviserade. Supergott blev det! ☺️
Spaghetti med linssås
Mängd: 2 st portioner
Ingredienser:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
20 g olivolja
825 g krossade tomater
1 msk Renée Voltaire Veggiebuljong
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad mejram
1 tsk torkad rosmarin
250 g kokta röda linser
250 g kokta gröna linser
2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
400 g ICA Spaghetti Glutenfritt (~ 965 g kokt)
Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök och olivolja i en kastrull. Fräs i 6 minuter. Tillsätt vitlök. Fräs i 1 minut. Häll i tomat, buljongpulver, basilika, oregano, mejram och rosmarin. Puttra under lock 15-16 minuter och rör om då och då. Skölj linser. Häll i linser och havremjölk. Puttra under lock i 24-25 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Häll i spaghetti. Koka i 11-12 minuter. Rör om då och då. Häll i durkslag. Häll spaghetti, salt och svartpeppar i kastrullen. Blanda. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Servus!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar