lördag 13 juli 2024

Spaghetti med tomat- och citronsås

Tigger update! 





28 juni



29 juni var jag, mamma och syrran på Pride. När vi kom hem myste vi med Tigger. 




2 juli. Vet inte varför soppåsen luktade så jävla gott. 🫣😆






3 juli hälsade mamma på. ❤️


4 juli


6 juli blev lilla livet förvånad när hon hörde en bil utanför hennes fönster! 🙀 



7 juli satt hon i sin nya låda. 






Senare på dagen kom mamma. 




8 juli. 



10 juli. Tog ut Tigger 10:57. Först ville hon kolla trappan och porten.


Sen kollade hon källaren. 


Genom dörren såg jag en duva!


10:59 kom vi ut. 



Otroligt nog stannade duvan kvar en minut trots att den skrämmande jägaren var nära. Sen flög den bort.  


Spanade på granngården. 


Fluffisen ville in. 11:04 var hemma igen. 



Igår kom mamma. Tigger pussade sin mamma och hade alla fyra tassar på mammas arm. ❤️



Mys idag. 😍

Moving on. Spaghetti med tomat- och citronsås är dagens recept. 🍝🍅🍋
Jag inspirerades av sida 22 i "Frukt & grönt: Recept från mitt kök och skafferi" och utgick från Spaghetti Marinara


Spaghetti med tomat- och citronsås

Mängd: 1 st portion, ca 800 g

Ingredienser:
250 g ICA Spaghetti Glutenfritt (~ 510 g kokt)
1 msk finrivet citronskal 
4 vitlöksklyftor 
5 g olivolja 
450 g krossade tomater 
1 msk citronsaft 
2 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free  
1 tsk salt
1 tsk torkad persilja
1 nypa malen svartpeppar  

Instruktioner:
Skölj citron. Finriv. Skala och finhacka vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vitlök och olivolja i en stekpanna. Fräs i 1-2 minuter. Tillsätt tomat. Sjuda under lock i 24-25 minuter och rör om ofta. Häll i citronskal, havremjölk, salt, persilja och svartpeppar. Sjuda i 1-2 minuter. Ta bort kastrullen. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten och salt i en kastrull. Koka upp. Häll i spaghetti. Koka i 11-12 minuter. Häll i durkslag. Tillsätt spaghetti och blanda. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar