Tigger update!
28 juni
29 juni var jag, mamma och syrran på Pride. När vi kom hem myste vi med Tigger.
2 juli. Vet inte varför soppåsen luktade så jävla gott. 🫣😆
3 juli hälsade mamma på. ❤️
4 juli
6 juli blev lilla livet förvånad när hon hörde en bil utanför hennes fönster! 🙀
7 juli satt hon i sin nya låda.
Senare på dagen kom mamma.
8 juli.
10 juli. Tog ut Tigger 10:57. Först ville hon kolla trappan och porten.
Sen kollade hon källaren.
Genom dörren såg jag en duva!
10:59 kom vi ut.
Otroligt nog stannade duvan kvar en minut trots att den skrämmande jägaren var nära. Sen flög den bort.
Spanade på granngården.
Fluffisen ville in. 11:04 var hemma igen.
Igår kom mamma. Tigger pussade sin mamma och hade alla fyra tassar på mammas arm. ❤️
Mys idag. 😍
Moving on. Spaghetti med tomat- och citronsås är dagens recept. 🍝🍅🍋
Jag inspirerades av sida 22 i "Frukt & grönt: Recept från mitt kök och skafferi" och utgick från Spaghetti Marinara.
Spaghetti med tomat- och citronsås
Mängd: 1 st portion, ca 800 g
Ingredienser:
250 g ICA Spaghetti Glutenfritt (~ 510 g kokt)
1 msk finrivet citronskal
4 vitlöksklyftor
5 g olivolja
450 g krossade tomater
1 msk citronsaft
2 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1 tsk salt
1 tsk torkad persilja
1 nypa malen svartpeppar
Instruktioner:
Skölj citron. Finriv. Skala och finhacka vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vitlök och olivolja i en stekpanna. Fräs i 1-2 minuter. Tillsätt tomat. Sjuda under lock i 24-25 minuter och rör om ofta. Häll i citronskal, havremjölk, salt, persilja och svartpeppar. Sjuda i 1-2 minuter. Ta bort kastrullen. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten och salt i en kastrull. Koka upp. Häll i spaghetti. Koka i 11-12 minuter. Häll i durkslag. Tillsätt spaghetti och blanda. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Ciao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar