Idag var en underbar dag. Härligt väder! Var på stan och sen biblioteket och kollade i kokböcker. Bestämde mig för att baka Rabarbersmulpaj när jag kom hem. Kollade på Hannah Alonzo och bakade. 😍 Jag utgick från Nilla's Kitchen och Äppelsmulpaj.
Rabarbersmulpaj
Mängd: 1 st 24 cm i dm pajform
Ingredienser:
700 g rabarber (~ 485 g efteråt)
70 g Nick's Use Like Sugar
1 krm vaniljpulver
Havresmuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ
3 msk riven kokos
4 dl glutenfritt havremjöl
85 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
Ingredienser:
Skölj rabarber. Skär bort botten och toppen. Grovhacka. Häll i skål. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kanel, sötströ, kokos och havremjöl i en skål. Smula ner smör. Knåda till en smuldeg. Häll rabarber i durkslag. Blanda rabarber, use like sugar och vaniljpulver i en pajform. Smula över smuldeg. Grädda mitt i ugnen i 38-39 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Hejsan svejsan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar