tisdag 26 mars 2024

Spenat- och jordnötssmörsris

Tog ut Tigger för tredje gången 2024 idag. Tigger var inte överlycklig... Hon ville hem direkt. 


 Hon gick bland buskarna...


men sen gick EN MENSCHEN FÖRBI! Tigger använde först pannkakans strategi... 


men gömde sig direkt i busken.


Jag försökte få henne intresserad på andra sidan av gården men hon var not into it.


Tre minuter efter vi gick ut ville hon hem. 🤪

Moving on. Idag är dag 26 på Frozen Food Month,  Quinoa Month och Nutrition Month. 26 mars är också Spinach Day! Cook's Info säger att Spinach Day fanns åtminstone 2004. 
Spenat- och jordnötssmörsris är dagens recept. Jag utgick från Spenat- och jordnötssmörsquinoa


Spenat- och jordnötssmörsris

Mängd: 2 st 100 cl skålar, ca 1340 g

Ingredienser: 
2 tomater (~ 125 g) 
10 g olivolja 
350 g fryst spenat 
10 g fryst persilja 
2 msk vatten 
1/2 krm malen svartpeppar 
1 tsk malen spiskummin 
1 tsk malen ingefära 
1 tsk torkad rosmarin 
1 tsk torkad mejram
80 g creamy jordnötssmör 
800 g kokt jasminris 
2 tsk salt 

Instruktioner:
Skölj tomat. Finhacka. Värm en spisplatta på hög värme. Häll tomat, olivolja, spenat, persilja, vatten, svartpeppar, spiskummin, ingefära, rosmarin och mejram i en kastrull. Koka i 6-7 minuter och rör om hela tiden. Tillsätt jordnötssmör. Koka i 2-3 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Blanda i jasminris och salt. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Avvedeci!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar