torsdag 7 mars 2024

Butternut squash- och tomatsoppa

7 mars är dag 7 på Nutrition Month. Det är även Plant Power Day! Alpro grundade Plant Power Day 2018 (Vegan Food And Living). Vegan Food And Living säger att Vicky Upton, Alpro, sa: "There’s no doubt about the fact that plant-based eating is gaining momentum, and for good reason. This way of eating is good for people, and it’s good for the planet – and the reality is that the way we’re currently eating and producing food simply isn’t sustainable, and we need to make a change. That’s why we believe that the future of food is plant-based and we’re committed to leading the charge"

Dagens recept är Butternut squash- och tomatsoppa. 🧡 Jag utgick från Butternut squashsoppa.


Butternut squash- och tomatsoppa

Mängd: 2 st 100 cl skålar 

Ingredienser:
1 gul lök
4 tomater (~ 350 g) 
1/2 butternut squash (~ 490 g) (~ 300 g efteråt)
20 g rapsolja 
20 g tomatpuré 
6 dl vatten  
1 tsk torkad mejram 
1 tsk malen ingefära 
1 tsk malen kanel 
1/2 tsk malen spiskummin 
2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
1 msk salt
1/2 krm malen vitpeppar 
 
Instruktioner:
Skala och grovhacka lök. Skölj och grovhacka tomat. Skala butternut squash. Kärna ur. Grovhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök, butternut squash och rapsolja i en kastrull. Fräs i 6-7 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vatten, mejram, ingefära, kanel och spiskummin. Koka i 15-16 minuter och rör om då och då. Ta bort kastrullen. Mixa så slätt det går med stavmixer. Blanda i havremjölk, salt och vitpeppar. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Mirupafshim!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar