7 mars är dag 7 på Nutrition Month. Det är även Plant Power Day! Alpro grundade Plant Power Day 2018 (Vegan Food And Living). Vegan Food And Living säger att Vicky Upton, Alpro, sa: "There’s no doubt about the fact that plant-based eating is gaining momentum, and for good reason. This way of eating is good for people, and it’s good for the planet – and the reality is that the way we’re currently eating and producing food simply isn’t sustainable, and we need to make a change. That’s why we believe that the future of food is plant-based and we’re committed to leading the charge"
Butternut squash- och tomatsoppa
Mängd: 2 st 100 cl skålar
Ingredienser:
1 gul lök
4 tomater (~ 350 g)
1/2 butternut squash (~ 490 g) (~ 300 g efteråt)
20 g rapsolja
20 g tomatpuré
6 dl vatten
1 tsk torkad mejram
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen spiskummin
2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1 msk salt
1/2 krm malen vitpeppar
Instruktioner:
Skala och grovhacka lök. Skölj och grovhacka tomat. Skala butternut squash. Kärna ur. Grovhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök, butternut squash och rapsolja i en kastrull. Fräs i 6-7 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vatten, mejram, ingefära, kanel och spiskummin. Koka i 15-16 minuter och rör om då och då. Ta bort kastrullen. Mixa så slätt det går med stavmixer. Blanda i havremjölk, salt och vitpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Mirupafshim!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar