Butternut squashsoppa är receptet på dag 21 på Fiber Focus Month. En härlig impulsiv man-tager-vad-man-haver-för-kryddor-soppa.
Butternut squashsoppa
Mängd: 2 st 100 cl skålar
Ingredienser:
1 rödlök
2/3 butternut squash (~ 885 g) (~ 735 g efteråt)
20 g rapsolja
8 dl vatten
2 msk Rawfoodshop Bouillon Powder
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1/2 krm malen vitpeppar
1 msk salt
Instruktioner:
Skaka och grovhacka rödlök. Skala butternut squash. Kärna ur. Grovhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rödlök, butternut squash och rapsolja i en kastrull.
Fräs i 6-7 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vatten, buljongpulver, rosmarin, ingefära och kanel. Koka i 11-12 minuter och rör om då och då. Ta bort kastrullen. Mixa så slätt det går med stavmixer. Blanda i havremjölk, vitpeppar och salt. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Nagaatti!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar