söndag 21 januari 2024

Butternut squashsoppa

Butternut squashsoppa är receptet på dag 21 på Fiber Focus Month. En härlig impulsiv man-tager-vad-man-haver-för-kryddor-soppa. 


Butternut squashsoppa

Mängd: 2 st 100 cl skålar 

Ingredienser:
1 rödlök 
2/3 butternut squash (~ 885 g) (~ 735 g efteråt)
20 g rapsolja 
8 dl vatten 
2 msk Rawfoodshop Bouillon Powder 
2 tsk torkad rosmarin 
1 tsk malen ingefära 
1 tsk malen kanel 
2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
1/2 krm malen vitpeppar 
1 msk salt 

Instruktioner:
Skaka och grovhacka rödlök. Skala butternut squash. Kärna ur. Grovhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rödlök, butternut squash och rapsolja i en kastrull. 
Fräs i 6-7 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vatten, buljongpulver, rosmarin, ingefära och kanel. Koka i 11-12 minuter och rör om då och då. Ta bort kastrullen. Mixa så slätt det går med stavmixer. Blanda i havremjölk, vitpeppar och salt. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Nagaatti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar