Vaknade 04 idag. Kunde inte somna om så jag bakade. 19 februari är Knäckebrödets dag! Knäckebrödsakademin stiftade temadagen 2018. Persiljafröknäckebröd är dagens recept! 😍💚 Jag utgick från Fröknäckebröd.
Persiljafröknäckebröd
Mängd: 31 st 8 cm i dm, ca 285 g
Ingredienser:
1/2 tsk salt
1 dl torkad persilja
10 g chiafrön
30 g hampafrön
75 g solroskärnor
150 g Olda Ströbröd Instant Majsmjöl
25 g solrosolja
2 1/2 dl kokhett vatten
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Blanda salt, persilja, chiafrön, hampafrön, solroskärnor och ströbröd i en skål. Tillsätt solrosolja och vatten. Blanda till en deg. Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg på en bit deg. Lägg på en bit bakplåtspapper på degen. Platta ut degen. Stansa ut knäckebröd. Lägg på bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 54-55 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara lufttätt.
Hoşça kalın!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar