tisdag 9 januari 2024

Fröknäckebröd

Fröknäckebröd är receptet på dag 9 på Fiber Focus Month och Baking Month. Jag har svårt för fröer och har aldrig tyckt om fröknäckebröd... Tills nu! 
Jag utgick från receptet på Olda Ströbröd Instant Majsmjöl.



Fröknäckebröd 

Mängd: 27 st 8 cm i dm, ca 285 g

Ingredienser:
1/2 tsk salt
10 g chiafrön 
30 g hampafrön
75 g solroskärnor
150 g Olda Ströbröd Instant Majsmjöl 
25 g solrosolja 
2 1/2 dl kokhett vatten 

Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Blanda salt, chiafrön, hampafrön, solroskärnor och ströbröd i en skål. Tillsätt solrosolja och vatten. Blanda till en deg. Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg på en bit deg. Lägg på en bit bakplåtspapper på degen. Platta ut degen. Stansa ut knäckebröd. Lägg på bakplåt. Grädda mitt i ugnen i 54-55 minuter. Servera rumstempererat. 

Förvaring: Förvara lufttätt.

Aloha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar