torsdag 8 februari 2024

Havre- och jordnötssmörsbollar

Igår såg jag och mamma Svansjön med Ukrainian Classical Ballet på Stadsteatern. 🥰🦢

Akt 1 no. 2:



Akt 2 no. 12:


Akt 3 Black Swan pas de deux:


Fun fact: Visste du att Tchaikovsky efter första framställningen la till Black Swan pas de deux efter Mazurkan? (Wikipedia).

Det blev självklart stående ovation! När jag kom hem 21:18 skällde Tigger ut mig. 


Det är INTE HYFSIGT att lämna det lilla livet i 3 timmar!!! 😾
Men hon förlät mig snabbt


Vi har myst och sovit tillsammans. 😍

Moving on. Havre- och jordnötssmörsbollar är dagens recept på dag 8 på Snack Food Month. 🥜 Jag utgick från Choklad- och jordnötsbollar.


Havre- och jordnötssmörsbollar 

Mängd: 3 st stora bollar

Ingredienser:
1 nypa salt
5 msk ICA Sötströ 
5 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
80 g creamy jordnötssmör
6 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
2 msk vatten
Riven kokos 

Instruktioner:
Blanda salt, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt jordnötssmör, havremjölk och vatten. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 2 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen. 

Hej svejs! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar