12 januari Ă€r Hot Tea Day! đ«☕ The Tea Council of the United States of America skapade temadagen 2016 (Eduvast).
Chai ya tangawizi Ă€r dagens recept. Jag utgick frĂ„n sida 123 i "Khadijas kök: recept frĂ„n Ăstafrika" av Khadija Mohamud.
Om receptet stÄr det: "NÀr man lagar kenyanskt te kokar man kryddorna och teet tillsammans med mjölk och smakupplevelsen blir en helt annan Àn med det somaliska teet."
Det stÄr inte om det ska vara svarta eller gröna kardemummakapslar. Jag tog gröna. I receptet anvÀnds 2 dl socker! 𫣠För mig rÀcker 4 msk ICA Sötströ.
*Löst svart te anvÀnds. Jag tog 6 tepÄsar Cardamom tea av Mahmood Tea, ceylon med kardemummasmak.
Chai ya tangawizi
MĂ€ngd: 4 st 45 cl tekoppar
Ingredienser:
10 g fÀrsk ingefÀra
8 gröna kardemummakapslar
1 kanelstÄng 6 kryddnejlikor
6 dl vatten
2 msk svart te*
4 msk ICA Sötströ
4 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Instruktioner:
Skala och finriv ingefÀra. VÀrm en spisplatta pÄ hög vÀrme. HÀll ingefÀra, kardemumma, kanelstÄng, kryddnejlikor och vatten i en kastrull. Koka i 5-6 minuter. StÀng av spisplattan. TillsÀtt te, sötströ och havremjölk. StÄ i nÄgra minuter. StÀll sil över skÄl och hÀll i. HÀll i tekoppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Kwa heri!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar