fredag 12 januari 2024

Chai ya tangawizi

12 januari Ă€r Hot Tea Day! đŸ«–☕ The Tea Council of the United States of America skapade temadagen 2016 (Eduvast).

Chai ya tangawizi Ă€r dagens recept. Jag utgick frĂ„n sida 123 i "Khadijas kök: recept frĂ„n Östafrika" av Khadija Mohamud.
Om receptet stÄr det: "NÀr man lagar kenyanskt te kokar man kryddorna och teet tillsammans med mjölk och smakupplevelsen blir en helt annan Àn med det somaliska teet."

Det stĂ„r inte om det ska vara svarta eller gröna kardemummakapslar. Jag tog gröna. I receptet anvĂ€nds 2 dl socker! đŸ«Ł För mig rĂ€cker 4 msk ICA Sötströ.

*Löst svart te anvÀnds. Jag tog 6 tepÄsar Cardamom tea av Mahmood Tea, ceylon med kardemummasmak.

Chai ya tangawizi

MĂ€ngd: 4 st 45 cl tekoppar

Ingredienser:
10 g fÀrsk ingefÀra
8 gröna kardemummakapslar
1 kanelstÄng
6 kryddnejlikor
6 dl vatten 
2 msk svart te*
4 msk ICA Sötströ
4 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free

Instruktioner:
Skala och finriv ingefĂ€ra. VĂ€rm en spisplatta pĂ„ hög vĂ€rme. HĂ€ll ingefĂ€ra, kardemumma, kanelstĂ„ng, kryddnejlikor och vatten i en kastrull. Koka i 5-6 minuter. StĂ€ng av spisplattan. TillsĂ€tt te, sötströ och havremjölk. StĂ„ i nĂ„gra minuter. StĂ€ll sil över skĂ„l och hĂ€ll i. HĂ€ll i tekoppar. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kyl.

Kwa heri!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar