Ofattbart att julafton Ă€r om 3 dagar! đ«š Och om mindre Ă€n tvĂ„ veckor Ă€r det 2024! đ«Ł
Dagens recept Ă€r Saffransbullar! đ Det Ă€r INTE lussekatter, utan helt enkelt bulldeg (jag utgick frĂ„n Kanelbullar) med saffran i degen och kardemumma och saffran i fyllningen. đ
Saffransbullar
MĂ€ngd: 10 st stora, ca 950 g
Ingredienser:
25 g fÀrsk jÀst för söta degar
1/2 g malen saffran
3 1/2 dl kall Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
100 g agavesirap
1 tsk malen kardemumma
50 g majsmjöl
150 g rismjöl
175 g potatismjöl
150 g rismjöl
175 g potatismjöl
1 krm salt
10 g xantangummi
10 g psyllium
Fyllning:
10 g xantangummi
10 g psyllium
75 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
Rismjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block
~ 2 dl ICA Sötströ
~ 2 msk malen kardemumma
2 tsk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1/2 g malen saffran
Instruktioner:
Smula ner jĂ€st i en skĂ„l. TillsĂ€tt saffran, havremjölk och agavesirap. Blanda till jĂ€sten Ă€r upplöst. Blanda kardemumma, majsmjöl, rismjöl och potatismjöl i en annan skĂ„l. HĂ€ll i mjöl och blanda. Blanda salt, psyllium och xantangummi i en skĂ„l. TillsĂ€tt till smeten under omrörning. KnĂ„da i smör. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar. LĂ€gg bakplĂ„tspapper pĂ„ bordet sĂ„ de överlappar. Strö pĂ„ rikligt rismjöl. Platta ut degen till ca 55x30 cm rektangel. Bred pĂ„ smör. Strö pĂ„ sötströ och kardemumma. Blanda havremjölk och saffran i en skĂ„l. Bred pĂ„. Rulla ihop till rulle. SkĂ€r i bitar. (OBS! Rulla om om det blir för sladdrigt). LĂ€gg bakplĂ„tspapper pĂ„ bakplĂ„t. LĂ€gg saffransbullar pĂ„ bakplĂ„t. LĂ„t jĂ€sa under bakduk i 1 timme. SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Pensla med havremjölk. Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter. Låt svalna i 30 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Förvara lufttÀtt.
Hejsan svejsan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar