måndag 6 mars 2023

Grön baljväxtsallad

6 mars är dag 6 på Frozen Food Month, men dessutom Frozen Food Day! National Day Calendar skriver: 

"President Ronald Reagan signed Proclamation 5157 in which it said: 'Now, Therefore, I, Ronald Reagan, President of the United States of America, do hereby proclaim March 6, 1984, as Frozen Food Day, and I call upon the American people to observe such day with appropriate ceremonies and activities.'"

Dagen till ära blir det en härlig Grön baljväxtsallad med frysta gröna ärtor, haricots verts och persilja! 💚🫑🥦🥗

Grön baljväxtsallad 

Mängd: 5 st portioner, ca 2525 g 

Ingredienser:
1 grön paprika (~ 165 g) 
300 g broccoli (~ 185 g buketter)
100 g grönkål 
65 g babyspenat  
600 g frysta gröna ärtor  
600 g frysta haricots verts 

Dressing:
40 g fryst tinad persilja 
1 msk vatten
3 msk rapsolja 
1 msk citronsaft 
1/2 krm malen svartpeppar 
2 tsk ICA Sötströ 
2 msk salt

Instruktioner: 
Skölj paprika. Skär bort toppen. Kärna ur. Finhacka. Skölj broccoli. Skär i buketter. Skär i mindre bitar. Skölj grönkål och babyspenat. Riv i bitar. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på hög värme. Häll haricots verts och vatten så det knappt täcker i en kastrull. Koka i 1-2 minuter. Ta bort. Häll av några dl vatten. Tillsätt några dl kallt vatten. Låt stå i 5-6 minuter. Häll av vattnet. Skölj mungbönor. Häll allt i en skål. Tillsätt persilja, vatten, rapsolja, citronsaft, svartpeppar, sötströ och salt i. Blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Viszlát!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar