9 december är Pepparkakans dag! Kungsörnen skriver:
"Pepparkakans dag firas den 9 december varje år och instiftades 1996. Pepparkakor har funnits i Sverige sedan 1300-talet, men blev populära hos vanligt folk under 1800-talet då dess ingredienser blev mer lättilgängliga." Dagens recept är ju Banan- och pepparkaksbollar, vilket kanske låter som en udda kombo, men det är en jag tycker om. Till förra året gjorde jag Banan- och pepparkakssmoothie
Banan- och pepparkaksbollar
Mängd: 4 st stora bollar
Ingredienser:
2 bananer (~ 340 g) 1 1/2 msk pepparkakskrydda
4 msk ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
2 dl Sellton Havremjöl
4 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1 msk rapsolja
Riven kokos
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Häll i en kastrull. Mosa med sked. Blanda banan, pepparkakskrydda, sötströ, havregryn, havremjöl, havremjölk och rapsolja i en skål. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Muraho!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar