söndag 24 juli 2022

Somrig bön- och grönsakssoppa

Även inkräktarna njöt av värmen och var ute och inkräktade på TIGGERS TERRITORIUM! 

10 juli:


14 juli:


18 juli:


19 juli:


21 juli hände något extremt chockerande! Man tappar ord, så ofattbart var det! Helt otroligt! 

NY KATTUNGE HOS KATTUNGARNA!!!!


🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀


MEN DET TOG INTE SLUT DÄR!! Kattungen kom fram till mig.....


och rullade sig på marken!!!


Och när jag kom tillbaka var kattungen, eventuellt samma, i fönstret. 


När den såg mig hoppade den ut och kom fram!!!


Och sen rullade den sig på marken och visade magen!!!!!


🙀🙀🙀🙀🙀🙀 

Men det fortsätter! 22 juli:


Och bara en minut senare kom nästa inkräktare!


Och idag 24 juli såg mamma den brun-vita katten!!!!! När kommer detta VANSINNE sluta????

Nu till receptet: Somrig bön- och grönsakssoppa. Det är redan dags för sommarens bön- och grönsakssoppa! I Somrig bön- och grönsakssoppa är det, som vanligt, bara svenska grönsaker. 🥦🧅🍲



Enligt Kunskapskokboken säljs svensk schalottenlök juli-februari. Blekselleris säsong är inte helt konsekvent bland olika sidor. Svensk ekologisk blekselleri skördas från juli till oktober/november (Ekolådan). Kunskapskokboken säger att svenskodlad blekselleri säljs juli-augusti. Broccolis svenska säsong är juni-oktober (Allt om mat

Trots namnet är inte black eyed peas ärtor, de är bönor

* Med mitt recept blir black eyed peas mjuka men med tuggmotstånd, men till det här receptet lät jag de stå 1 timme mer så de var ännu mjukare, så mjuka som jag vill ha de i soppa 




Somrig bön- och grönsakssoppa 

Mängd: 10 st 90 cl skålar 

Ingredienser:
4 schalottenlökar 
5 blekselleristjälkar 
340 g broccoli 
Olivolja 
40 dl vatten
20 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
6 msk salt 

Instruktioner:
Skala och finhacka schalottenlök. Skölj blekselleri. Skär bort botten och kvistar. Finhacka. Skölj broccoli. Skär i små buketter. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, schalottenlök och Dried Herb Bruschetta Mix i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt blekselleri och broccoli. Fräs i 6 minuter. Höj värmen till hög. Skölj black eyed peas i en sil. Häll i black eyed peas och vatten. Koka i 8-9 minuter och rör om då och då. Blanda i havremjölk och salt. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Hasta la vista!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar